Leemstuc

Duro topleem van Tierrafino is een prettig verwerkbare leem met een prachtig eindresultaat. De wand leeft echt en het licht wordt er mooi en diffuus over verspreid. Duro topleem kan over een basisleem worden aangebracht. Maar ook over andere materialen. Gebruik hiervoor een contact primer om een optimale hechting te verkrijgen. Wilt u ook een mooie natuurlijke leemwand neem dan eens contact met ons op.

Kies voor een natuurlijke wand met leem

Wij kunnen een of meer wanden van uw woning voorzien van leemstuc.  Zie ook de informatie van Tierrafino over leemproducten.

De wand krijgt een natuurlijke uitstraling met bijzonder goede eigenschappen. Heel veel kleurnuances zijn mogelijk tijdens de afwerking.

Wilt u zelf meewerken met het stuken van uw wand, hal of kamer, dat kan ook.

Op de foto helemaal boven aan deze pagina zijn de wanden bekleed met isolatieplaten van Pavatex (houtvezelplaat). Deze platen bieden naast de isolerende werking een prima ondergrond  voor leemstuc.  Zo kunt u dus een wand van binnenuit extra isoleren.

Wanden met puur natuur. Leem heeft eigenschappen die het binnenklimaat van uw woning gunstig beïnvloeden. Het is damp-open, warmte- en vochtregulerend, heeft een grote mate van warmte-opslagcapaciteit en verkort nagalm.

Leemstuc kan op verschillende manieren verwerkt worden. Men kan ervoor kiezen om alleen een basisleemlaag aan te brengen, met of zonder stro, van minimaal 1 cm dik. De strootjes blijven enigszins zichtbaar. De kleuren van de basisleem zijn geel of rood. Als eindafwerking kan de wand gladgepleisterd worden, maar er kan ook juist nog een structuur aangebracht worden door middel van schuren of borstelen, net wat u wilt.

Indien gewenst kan er een dunne finish-afwerklaag over aangebracht worden. Deze is in verschillende natuurkleuren verkrijgbaar.

Leem, droog of nat, is onbeperkt houdbaar. Resten kunnen in de tuin worden uitgestrooid. Leem bevat geen schadelijke stoffen, het is puur natuur.

Beleef zelf de natuurlijke kleuren van puur leem, of de meer genuanceerde kleuren van de finish-afwerklaag.  Kiest u voor leem, dan krijgt u een rustgevende en natuurlijke wandafwerking met zeer goede eigenschappen.

Maak gebruik van het contactformulier als u overweegt een wand of kamer te voorzien van leemstuc.